Afpersen met lucht

Het proces van het afpersen van een waterleiding houdt in dat er druk wordt opgebouwd in het leidingsysteem en dat deze druk gedurende een bepaalde periode wordt gehandhaafd terwijl wordt gecontroleerd of de druk constant blijft. Als de druk daalt, kan dit duiden op een lek in het systeem, dat vervolgens kan worden gelokaliseerd en gerepareerd.

Het afpersen van waterleidingen is een belangrijke stap om de integriteit van het leidingsysteem te waarborgen en waterverlies te voorkomen. Het wordt meestal uitgevoerd door gekwalificeerde professionals met de juiste apparatuur en expertise om ervoor te zorgen dat de test correct wordt uitgevoerd en dat eventuele problemen worden geïdentificeerd en opgelost.

ppen van het te detecteren gas of de te testen leiding. Over het algemeen wordt traceergas ingezet wanneer een nauwkeurige en betrouwbare methode voor het detecteren van lekken of het testen van leidingsystemen nodig is.

Waterleiding afpersen

Bij nieuwbouw, oplevering en lekkages 

 Wij persen met lucht

 

Lekdetectiebedrijf Lekdetectie Rotterdam kan ervoor kiezen om een waterleiding af te persen in verschillende situaties. Het afpersen van een waterleiding is een testprocedure waarbij druk wordt aangebracht op het leidingsysteem om te controleren of het lekvrij is en om eventuele lekken te detecteren. Hier zijn enkele situaties waarin het afpersen van een waterleiding nodig kan zijn:

  1. Nieuwbouw of renovatie: Bij de aanleg van nieuwe waterleidingsystemen in nieuwbouwprojecten of bij renovaties van bestaande systemen kan het afpersen van de leidingen een standaardprocedure zijn voordat ze in gebruik worden genomen. Dit zorgt ervoor dat er geen lekken zijn en dat het systeem goed functioneert.

  2. Na reparaties of onderhoud: Als er reparaties of onderhoudswerkzaamheden aan een waterleiding zijn uitgevoerd, kan het afpersen van de leidingen nodig zijn om te controleren of de reparatie succesvol was en of er geen nieuwe lekken zijn ontstaan.

  3. Na langdurige inactiviteit: Als een waterleiding gedurende lange tijd niet is gebruikt, kan het afpersen van de leidingen helpen om eventuele lekken te identificeren die zijn ontstaan ​​door veroudering of andere factoren tijdens de periode van inactiviteit.

  4. Bij vermoeden van lekkage: Als er aanwijzingen zijn dat er een lek is in een waterleiding, maar de exacte locatie niet duidelijk is, kan het afpersen van de leidingen worden gebruikt om het lek op te sporen.

  5. Wettelijke vereisten: In sommige gebieden kunnen bouwvoorschriften of lokale wetgeving vereisen dat waterleidingen worden afgeperst en gecertificeerd voordat

 

 

Bel 085 00 45 796

Contactgegevens

Lekdetectie Rotterdam

Stroveer 252,

3032 GA Rotterdam

Info@lekdetectierotterdam.nl

Bel 085 00 45 796

Werktijden maandag t/m vrijdag 9:00-17:00

Telefonisch rijn wij 24/7 bereikbaar 

 

 

 

 

 

Gespecialiseerd in het opsporen van:

Lekkages in de waterleidingen

Dak lekkages
Badkamerlekkages
Leidinglekkages
Afvoerleidinglekkages
Sanitaire lekkages
Gevellekkages
Kelderlekkages
CV lekkages
Plafondlekkages
Vloerverwarmingslekkages

En alle voorkomende lekkages, vochtplekken, vochtproblemen en waterschades

Over ons

Lekdetectie Rotterdam  is een bedrijf
gespecialiseerd in het achterhalen
van de oorzaak en exacte locatie
van 
een lekkage zonder hak en breek werk. Wij zijn ontvankelijk en onpartijdig. Wij werken voor de verzekeringen maar ook voor particulieren en bedrijven. 

Wanneer u een lekdetectie onderzoek
binnen 48 uur annuleert zijn er kosten aan
verbonden. Deze bedragen €375,- exclusief BTW