Traceergas wordt niet alleen gebruikt voor het opsporen van lekken in waterleidingen, maar ook in verschillende andere toepassingen en industrieën. Hier zijn enkele van de andere toepassingsgebieden waarin traceergas wordt gebruikt:

 1. Lekdetectie in gasleidingen: Net als bij waterleidingen wordt traceergas gebruikt om lekken in gasleidingen, zoals aardgas- of propaangasleidingen, op te sporen. Dit is cruciaal vanwege de veiligheidsrisico's die gepaard gaan met gaslekkages.

 2. Lekdetectie in koel- en airconditioningsystemen: Traceergas wordt ingezet om lekken in koel- en airconditioningsystemen te detecteren. Het wordt vermengd met het koelmiddel en geïnjecteerd in het systeem. Lekken kunnen worden opgespoord door het gas te detecteren waar het ontsnapt.

 3. Lekdetectie in vacuümsystemen: In wetenschappelijke laboratoria en industriële toepassingen waar vacuümsystemen worden gebruikt, kan traceergas worden ingezet om lekken in deze systemen te identificeren.

 4. Detectie van lekken in brandstofleidingen: In de automotive-industrie wordt traceergas gebruikt om lekken in brandstofleidingen van voertuigen op te sporen. Dit draagt bij aan brandstofefficiëntie en veiligheid.

 5. Leidingdruktests: Bij de aanleg van nieuwe leidingsystemen, zoals waterleidingen, gasleidingen of rioleringen, kan traceergas worden gebruikt om de integriteit van de leidingen te testen door het gas in te voeren en eventuele lekken te identificeren voordat de leidingen in gebruik worden genomen.

 6. Milieutoepassingen: In sommige milieutoepassingen wordt traceergas gebruikt om de verspreiding van verontreinigende stoffen in de atmosfeer of ondergronds te volgen, zoals bij het traceren van de beweging van grondwatervervuiling.

 7. Medische toepassingen: In de medische wereld wordt traceergas soms gebruikt voor ademtesten, waarbij patiënten een kleine hoeveelheid traceergas inademen om bepaalde medische aandoeningen te diagnosticeren.

 8. Leiding- en kanaalinspecties: Traceergas kan worden gebruikt om lekken in leidingen, kanalen, en zelfs riolen op te sporen, waarbij sensoren worden gebruikt om de concentratie van het gas te meten en zo de locatie van het lek te identificeren.

De keuze van het traceergas hangt af van de specifieke toepassing en de eigenschappen van het te detecteren gas of de te testen leiding. Over het algemeen wordt traceergas ingezet wanneer een nauwkeurige en betrouwbare methode voor het detecteren van lekken of het testen van leidingsystemen nodig is.

Lekdetectiebedrijf Lekdetectie Rotterdam gebruik traceergas bij het opsporen van lekken in waterleidingen en andere systemen wanneer ze vermoeden dat er een lek is maar de exacte locatie moeilijk te identificeren is. Hier zijn enkele situaties waarin ze traceergas kunnen gebruiken:

 1. Onzichtbare of ondergrondse lekken: Als er vermoedens zijn van een lek in een ondergronds waterleidingsysteem of een leiding die zich in een moeilijk bereikbare locatie bevindt, kan traceergas worden ingezet om de locatie van het lek nauwkeurig te bepalen.

 2. Grote leidingsystemen: Bij grootschalige waterleidingsystemen kan het moeilijk zijn om een lek visueel te identificeren. Traceergas kan worden gebruikt om het lek te lokaliseren zonder dat alle leidingen moeten worden blootgelegd.

 3. Leidingen in gebouwen: In gebouwen, met name commerciële of industriële faciliteiten, kunnen lekken in leidingsystemen zich voordoen achter muren, in plafonds of onder de vloer. Traceergas kan hier worden gebruikt om het lek te vinden zonder grote sloopwerkzaamheden.

 4. Leidingen onder vloerverwarmingssystemen: In huizen en gebouwen met vloerverwarmingssystemen kunnen lekken in de leidingen onder de vloer moeilijk te lokaliseren zijn. Traceergas kan worden gebruikt om het lek op te sporen zonder de vloer open te breken.

 5. Ondergrondse gasleidingen: Naast waterleidingen kan traceergas ook worden gebruikt om lekken in ondergrondse gasleidingen op te sporen. Dit is vooral belangrijk vanwege de veiligheidsrisico's die gepaard gaan met gaslekkages.

Over het algemeen wordt traceergas gebruikt wanneer traditionele methoden voor het opsporen van lekken niet voldoende effectief zijn of als ze extra precisie vereisen. Het proces van het injecteren van traceergas, het verspreiden ervan, en het detecteren ervan met gespecialiseerde apparatuur kan helpen bij het nauwkeurig lokaliseren van zelfs kleine lekken, waardoor reparaties efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Het is belangrijk om een professioneel lekdetectiebedrijf in te schakelen om deze diensten uit te voeren, omdat ze de benodigde expertise en apparatuur hebben om dit op een veilige en effectieve manier te doen.

Bel 085 00 45 796

Contactgegevens

Lekdetectie Rotterdam

Stroveer 252,

3032 GA Rotterdam

Info@lekdetectierotterdam.nl

Bel 085 00 45 796

Werktijden maandag t/m vrijdag 9:00-17:00

Telefonisch rijn wij 24/7 bereikbaar 

 

 

 

 

 

Gespecialiseerd in het opsporen van:

Lekkages in de waterleidingen

Dak lekkages
Badkamerlekkages
Leidinglekkages
Afvoerleidinglekkages
Sanitaire lekkages
Gevellekkages
Kelderlekkages
CV lekkages
Plafondlekkages
Vloerverwarmingslekkages

En alle voorkomende lekkages, vochtplekken, vochtproblemen en waterschades

Over ons

Lekdetectie Rotterdam  is een bedrijf
gespecialiseerd in het achterhalen
van de oorzaak en exacte locatie
van 
een lekkage zonder hak en breek werk. Wij zijn ontvankelijk en onpartijdig. Wij werken voor de verzekeringen maar ook voor particulieren en bedrijven. 

Wanneer u een lekdetectie onderzoek
binnen 48 uur annuleert zijn er kosten aan
verbonden. Deze bedragen €375,- exclusief BTW